Regiokampioenschappen Limburg springen pony’s

Het was een spannende aangelegenheid bij de KNHS Indoorkampioenschappen springen pony’s Regio Limburg in Merselo. Er werd fel gestreden om de diverse kampioenstitels. Met soms minimale verschillen tussen de nummers een en twee lieten de ruiters en amazones mooie sport zien.

Manege Hermkus Hof in Merselo was voor deze wedstrijd mooi aangekleed. Het goed georganiseerde kampioenschap in Noord-Limburg verliep prima. Naast dat er een spannende strijd gestreden werd, was het er ook super gezellig! Van de ca. 135 deelnemers zijn er dit weekend 10 kampioenen gehuldigd op het podium (inclusief rode loper) en zijn er champagneflessen ontkurkt. Daarnaast werden de pony’s beloond met een schaal vol wortels. Dit was een feest!

Lex Gijsen wist met zijn pony Foxy Lady LG in de DEZ als enige zowel de 1e als de 2e manche als ook in de barrage foutloos te rijden. Hierdoor was de kampioenstitel voor hem in deze klasse. In het DZZ was Britt Driessen met haar pony Denzel de beste in haar klasse en mag zich dit jaar indoorkampioen noemen. Met een dubbel nul rit en een snelle tijd pakte Liv Linssen met haar pony Whatever de kampioenstitel in de klasse CM. In de klasse DEM was het Elira Asllani die het felbegeerde kampioenslint mee naar huis mocht nemen. Na twee foutloze manches was ze ook nog eens de snelste foutloze in de barrage. Na een super spannende barrage in het DEL was het Noa Fransen met Pjotr van de Groenheuvel die aan het langste eind trok waardoor zij met alle kampioenstoebehoren huiswaarts ging. In de klasse CL wist Nick Steeghs de kampioenstitel te pakken met zijn pony Prins. In de klasse ABL pakte Emily Weber de kampioenstitel door als enige foutloos te blijven. In de klasse AB B reed Lewis Dohmen met de pony Samson een mooie foutloze ronde. Ze kregen hoge stijlpunten en wisten zo de kampioenstitel in deze klasse te pakken. Annamarie Gommans werd indoorkampioen in de klasse CB met haar pony King of Hearts. In de laatste categorie DEB wist Ella Wolleswinkel de kampioenstitel te pakken met haar pony Orchid/s Bartje.

Allemaal waardige kampioenen die over enkele weken uitkomen op de KNHS Indoorkampioenschappen. De organisatie St. Jan Merselo wenst de kampioenen erg veel succes in Ermelo! 

Prijzen voor St. Jan Merselo op de Limburgse kampioenschappen

Twee amazones van St. Jan wisten de eer van Merselo hoog te houden. Katelijne Philipsen wist met haar pony Jumping Jewel een 3e prijs te behalen in de klasse C M. Door deze goede prestatie wist zij een ticket te bemachtigen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Lieke Verrijdt wist door een snelle rit met haar pony Carl Veni Vidi Vici neer te zetten eveneens een bronzen medaille te behalen in de klasse DE L.

Katelijne en Lieke van harte gefeliciteerd!

Impressie van 2 mooie dagen met 10 prachtige kampioenen!

St Jan Merselo